ÇİZGİ FİLM SESLERİMİZ

Oya KÜÇÜMEN Çizgi Film Seslendirme


Hakan BOZBEY - Çizgi Film Ses


Hakan AKIN - Çizgi Film Ses.


Emel KARAHİSARLI - Çizgi Film Ses


İlksen ÖKTE - Çizgi Film Ses.


Murat PROSÇİLER - Çizgi Film Ses


Ersen OCAK Çizgi Film Seslendirme


Esra BAYCAN - Çizgi Film Ses


Elif K. Çizgi Film Seslendirme


SİZE NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ ?

Örneğin ; İhtiyaç duyduğunuz Çizgi Film Seslendirme ile ilgili detaylı bilgi almak ister misiniz?


Çizgi Film Seslendirme

Çizgi Film Seslendirme

İlk Çizgi Film olan Fantasmagorie, 1908 yılında yapıldı. Dünyanın ilk Çizgi Filmi kabul edilen bu çalışma, Emile Cohl tarafından oluşturuldu. 700 el çiziminin “slow motion” tekniğiyle hazırlanması sonucu oluşturulan Fantasmagorie’de Emile Cohl siyah çizgilere yerleştirilmiş beyaz kağıtları fotoğrafladı. Her çizim bir öncekine büyük oranda benzerlik gösteriyordu. 700 çizim üst üste gelince çizimler hareket ediyormuş algısı oluşuyordu. Dünyadaki ilk Çizgi Filmin yaratıcısı olan Emile Cohl’un bu tekniği farklı alanlarda hala kullanılıyor. “Slow motion” günümüzde de yaygın kullanılan bir çekim tekniği olduğu gibi bazı animasyon filmler bu teknik ile hazırlanmaya devam ediyor.

İlk uzun metraj Çizgi Film 1917 yılında 60 dakika olarak çekildi. 60 dakikalık bu film için 50 binden fazla çekim yapıldı. Arjantin’de yapılan çalışma Don Frederico Valle tarafından gerçekleştirildi. İlk renkli Çizgi Film New York’ta Bray Pictures tarafından 1920’de gösterildi. “The Debut of Thomas Kat” adını taşıyan ilk renkli Çizgi Film transfaran selüodlara elle çizilen resimlerin tersten boyanmasıyla oluşturuldu. İlk sesli çizgi film seslendirmesi ise 1928 yılında gerçekleştirildi. Paul Terry tarafından yapılan ilk sesli çizgi film Ezop’un masallarından esinlenilmişti. İlk uzun metraj sesli film olan Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler 1937 yılında Los Angeles’ta gösterildi. İlk uzun metraj Çizgi Film Seslendirmeninin gerçekleştirildiği Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Walt Disney yapımıdır.

1932 yılı Çizgi Film tarihçesi açısından oldukça önemlidir. Çünkü bu tarihte Walt Disney Stüdyoları kurulmuştur. Walt Disney Stüdyoları’nın kurulmasının ardından; Mickey Mouse, Donald Duck gibi çizgi filmler çekilmiştir. 1934 yılında çekilen Donald Duck’ta çizgi film sektöründeki dönemin en gelişmiş teknikleri kullanılmıştır. Bu dönemdeki çalışmalar da el çizimlerinden ibarettir. Bilgisayar teknolojileri gelişmediğinden dijital yöntemler kullanmak 1930’lu yıllarda mümkün değildi. Ancak bu dönemde de el çizimi 1990’ların sonuna kadar süren gelişmiş yöntemler kullanılıyordu. Çizgi Film sektörünün önemli aşamalarından biri olan Çizgi Film Seslendirme sektör geliştikçe daha da dikkat çekici bir hal almıştır. Çizgi film karakterlerinin sesleri için rol dağıtımlarında gün geçtikçe daha titiz davranılmış ve bu sayede her karakterin her ülkede sevilen bir sesi olmuştur.

Ülkemizde de çizgi karakterlerle bütünleşmiş Çizgi Film Seslendirme sanatçılarımız arasında pek çok önemli isim yer almaktadır. Winnie The Pooh – Tiger karakterini yıllarca Bülent Kayabaş seslendirmiştir. Çizgi Film Seslendirme denince akla gelen ilk isimlerden biri de Köksal ENGÜR’dür. Red Kit karakterini sesiyle bize sevdirmiştir. Tweety adlı Çizgi Filmin Seslendirmesi Berrak KUŞ’a aittir. Fred Çakmaktaş’ı önce Gazanfer ÖZCAN, sonra Sezai AYDIN, Barnie’yi Bülent YILDIRAN konuşmuştur. Şirinler’in kabusu olan Gargamel’i Atilla OLGAÇ, Şirin Baba’yı Engin ALKAN, Güçlü Şirin’ini Yekta KOPAN, Bugs Bunny’i ve Richie Rich’i Serkan ALTUNORAK, Şeker Kız Candy’yi Yeşim KOPAN, Duffy Duck’ı Sungun BABACAN, He-Man'ı Ali GÜL, Sünger Bob ve Sandy ‘yi Murat ve Oya PROSÇİLER, Yu – Gi – Oh çizgi filminde Yosey karakterini ve Pokemon çizgi filmindeki Pikachu'nun sahibi Ash Ketchum karakterini Ahmet TAŞAR,Ben-Ten’i Özgür ÜNSAL, Caiilou’yu İlknur KAYA gibi Çizgi Film Seslendirme tarihine adını altın harflerle yazdıran isimler seslendirmiştir.

Neden ? Seslendirme Ajansı

Herkesin bir hikayesi var. Belki sayfalar dolusu, belki birkaç satır. Biz; paylaşmak istediğiniz hikayenizi en doğru sesle buluşturuyor , bir bakıma sesli düşünmenize yardımcı oluyoruz. Bu bağlamda, kimi zaman, Markanızın bir mühür kadar etkili olmasını, kimi zaman, yarattığınız bir karakterin şarkılar söylemesini, kimi zaman da sizi arayanların, güçlü bir merhabayla karşılanarak, hakkınızda fikir sahibi olmalarını sağlıyoruz. İşimiz sadece ses gibi görünsede, bir projenin hayata geçebilmesi için gerekli olan fikir, slogan, senaryo, kurumsal şarkı, marş gibi pek çok creative konuda da hizmet veriyoruz.